DOGODKIVabilo za prispevke (Multikonferenca Informacijska družba 2018 – KONFERENCA KOGNITIVNA ZNANOST)

Napisal dne Jun 27, 2018 v DOGODKI | Ni komentarjev

Multikonferenca Informacijska družba 2018
KONFERENCA KOGNITIVNA ZNANOST

Vabilo za prispevke

Kot je že tradicija, slovenska konferenca Kognitivna znanost, ki jo pod okriljem multikonference Informacijska družba na Institutu Jožef Stefan Ljubljana organizira Slovensko društvo za kognitivno znanost, tudi letos vabi vse raziskovalke in raziskovalce, ki se dotikate področja kognitivne znanosti, da predstavite svoje delo. Tema letošnje konference bo “Družbene, filozofske in etične implikacije raziskovanja v kognitivni znanosti”, dobrodošli pa so tudi prispevki z ostalih področji kognitivne znanosti.

K spoznanjem na področju raziskovanja duševnosti vsaka disciplina prispeva specifične raziskovalne pristope, svoj znanstveni jezik in temu primerne formulacije spoznanj, zato bomo obravnavali prispevke z vseh konstitutivnih disciplin kognitivne znanosti: od nevroznanosti, filozofije, umetne inteligence, psihologije, jezikoslovja, antropologije do edukacijskih ved, ekonomije in drugih aplikativnih področij. Pri izbiri bodo imeli prednost prispevki interdisciplinarne narave, ki bodo poskušali premostiti vrzel(i) med raziskovalnimi pristopi, terminologijami in pogledi posamičnih disciplin.

V upanju, da bo letošnja konferenca odprla prostor za povezovanje spoznanj domačih in tujih, mladih in izkušenih raziskovalk in raziskovalcev, vabimo vse, ki bi si želeli predstaviti svoje raziskovalne rezultate ali teoretsko delo, da pošljete svoje prispevke.

Oddaja prispevkov, recenzentski postopek in objava

Prispevke pošljite v obliki razširjenih povzetkov (do 4 strani vključujoč reference) na naslov iscogsci@gmail.com (v naslov sporočila dodajte frazo “ISCOGSCI 2018”). Prispevki morajo biti formatirani v skladu s predlogo multikonference, ki jo najdete na http://is.ijs.si/ (glejte “Oddaja prispevkov”). Prejeti prispevki bodo šli čez recenzentski postopek.

Sprejeti prispevki bodo objavljeni v konferenčnem zborniku.

Strokovni odbor bo izbrane prispevke predlagal (v razširjeni obliki) za objavo v interdisciplinarni reviji INDECS (http://www.indecs.eu).

Roki in datumi

  • Rok za oddajo prispevkov: 2. september 2018.
  • Obvestilo avtorjem: 10. september 2018.
  • Rok za oddajo končne verzije prispevkov: 16. september 2018
  • Datum konference: 11. in 12. oktober 2018, Ljubljana, Institut “Jožef Stefan” (v primeru manjšega števila sprejetih prispevkov bo konferenca potekala le 11. oktobra).

Nadaljnje informacije

Konferenca bo potekala predvsem v angleščini, sprejemali pa bomo tudi prispevke v slovenščini.

Vstop na konferenco je prost, avtorji prispevkov pa se morajo registrirati (na http://is.ijs.si) in plačati kotizacijo. Za vse študente in alumne programa MEi:CogSci je prijavnina 50 eur, za vse ostale pa 100 eur.

Za nadaljnje informacije glej domačo stran multikonference http://is.ijs.si/.

Vabilo najdete tudi v PDF-obliki.

Vabilo na informativne dneve študija Kognitivna znanost

Napisal dne Jun 1, 2018 v DOGODKI | Ni komentarjev

Informativni dnevi

Vabljeni na informativni dan magistrskega programa Kognitivna znanost. V uvodu bo na kratko predstavljena kognitivno znanost – raziskovanje duševnosti, ki združuje nevroznanost, psihologijo, jezikoslovje, filozofijo in umetno inteligenco. Glavni del predstavitve pa bo namenjen skupnemu interdisciplinarnemu programu druge stopnje Kognitivna znanost, ki se izvaja v okviru Medicinske fakultete, Filozofske fakultete, Fakultete za računalništvo in informatiko in Pedagoške fakultete in je del mednarodnega programa MEi:CogSci, ki poteka na štirih evropskih univerzah.

Predavatelji in študenti kognitivne znanosti vam bodo na voljo za vprašanja povezana s študijem in področjem kognitivne znanosti.

Informativni dan bo v sredo, 6. 6. 2018 ob 16:30 v veliki predavalnici na Vegovi 4 v prostorih Pedagoške fakultete (vhod z dvorišča za stavbo; glej zemljevid).

Preostali informativni dnevi:
13. 6. 2018 ob 17.00, Pedagoška fakulteta, Kardeljeva ploščad 16
5. 7. 2018 ob 16.00, Pedagoška fakulteta, Kardeljeva ploščad 16

Vabljeni!
Programski svet študija Kognitivna znanost

 

Ljubljana Mini Maker Faire 2018 in DKZ predstavljata okroglo mizo “Človek, tehnologija, razvoj”

Napisal dne Maj 21, 2018 v DOGODKI | Ni komentarjev

V Ljubljano tudi letos prihaja Mini Maker Faire! 26. maja 2018 bo na Trgu republike potekal največji “Show and Tell” dogodek, ki združuje raznovrstne ‘Maker-je’, izumitelje, ustvarjalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake. Predstavili se bodo posamezniki, organizacije in podjetja iz Slovenije in sosednjih držav.

Slovensko društvo za kognitivno znanost v sodelovanju z LjMMF2018 organizira okroglo mizo z naslovom “Človek, tehnologija, razvoj”. Na njej se bodo o temi pogovarjali dr. Urban Kordeš (PEF UL), dr. Vid V. Vodušek (Psihiatrična klinika v Ljubljani), dr. Blaž Zupan (FRI UL) in dr. Dušan Zidar. Moderiral bo Jan Kopač, član študentske sekcije DKZ. Okrogla miza se bo odvijala od 11:00 do 13:00.

OBISKOVALCI
Vstopnine ni! Za vstop na dogodek si morate kljub temu, da je ta brezplačen, zagotoviti vstopnico.
https://ljmmf18.eventbrite.com/
——————–
MAKERJI:
https://ljubljana.makerfaire.com/makerji/
——————–
DELAVNICE:
http://ljubljana.makerfaire.com/delavnice/
——————–
PROGRAM:
http://ljubljana.makerfaire.com/sl/program

Hvala za nevrone in ušesa (15. 5. 2018)

Napisal dne Maj 10, 2018 v DOGODKI | Ni komentarjev

Študentska sekcija Slovenskega društva za kognitivno znanost
vabi na pogovorni dogodek na temo sluha,
ki bo v torek,15. maja ob 18. uri v Trubarjevi hiši literature, na Stritarjevi ulici 7 v Ljubljani.

Letošnja serija dogodkov Hvala za nevrone je posvečena vidikom čutne zaznave. Tokrat bomo pozornost posvetili slušni zaznavi, akustiki, zvočni ekologiji in sorodnim temam. Pogovarjali se bomo s Tiso Frelih iz Laboratorija za kognitivno nevroznanost ter z Manjo Hribar iz Klinike za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Prisrčno vabljeni!

Priporočamo rezervacije sedišč na naslov: info.cogsci.lj@gmail.com.

Hvala za nevrone: Prišel, videl, dojel (10. 4. 2018)

Napisal dne Apr 6, 2018 v DOGODKI | Ni komentarjev

Študentska sekcija Slovenskega društva za kognitivno znanost v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature vabi na večerni pogovor na temo vida, ki bo v torek, 10. aprila 2018, ob 18. uri.

Letošnja sezona dogodkov Hvala za nevrone je namenjena vidikom čutne zaznave. Izmed osnovnih petih čutov se bomo tokrat posvetili vidu, na katerega se v vsakodnevnem življenju obsežno zanašamo.

Da bi si osvetlili teoretske globine smo na pogovor povabili fotografa Jako Babnika in fiziologa doc. dr. Gregorja Belušiča iz Biotehniške fakultete.

Prisrčno vabljeni!

FB dogodek

P.S.: Zaradi omejenega števila sedišč priporočamo rezervacije na info.cogsci.lj@gmail.com. Poslana pošta vam zagotavlja rezervacijo sedeža do začetka dogodka, nam pa pomaga predvideti približno število pričakovanih obiskovalcev.

KONFERENCA KOGNITIVNA ZNANOST – Vabilo za prispevke

Napisal dne Jul 1, 2017 v DOGODKI | Ni komentarjev

Multikonferenca Informacijska družba 2017

KONFERENCA KOGNITIVNA ZNANOST

Vabilo za prispevke

Kot je že tradicija, slovenska konferenca Kognitivna znanost, ki jo pod okriljem multikonference Informacijska družba 2017 na Institutu Jožef Stefan Ljubljana organizira Slovensko društvo za kognitivno znanost, tudi letos vabi vse raziskovalce, ki se dotikate področja kognitivne znanosti, da predstavite svoje delo. Tema letošnje conference bo “Znanstveni pristopi k raziskovanju zavesti: premoščanje vrzeli in perspektiv” (obravnavani bodo tudi prispevki z ostalih področji kognitivne znanosti), s poudarkom na naslednjih vidikih znanstvenega raziskovanja in razumevanja zavesti:

– Teorije in modeli zavesti

– Metodološki pristopi k raziskovanju zavesti

– Možganske poškodbe in zavest

– Duševne motnje in zavest

– Umetna inteligenca in zavest

K spoznanjem na področju raziskovanja duševnosti vsaka disciplina prispeva specifične raziskovalne pristope, svoj znanstveni jezik in temu primerne formulacije spoznanj, zato bomo obravnavali prispevke z vseh konstitutivnih disciplin kognitivne znanosti: od nevroznanosti, filozofije, umetne inteligence, psihologije, jezikoslovja, antropologije do edukacijskih ved, ekonomije in drugih aplikativnih področij. Pri izbiri bodo imeli prednost prispevki interdisciplinarne narave, ki bodo poskušali premostiti vrzel(i) med raziskovalnimi pristopi, terminologijami in pogledi posamičnih disciplin.

Strokovni odbor bo izbrane prispevke predlagal (v razširjeni obliki) za objavo v interdisciplinarni reviji INDECS (http://www.indecs.eu).

V upanju, da bo letošnja konferenca odprla prostor za povezovanje spoznanj domačih in tujih, mladih in izkušenih raziskovalcev, vabimo vse, ki bi si želeli predstaviti svoje raziskovalne rezultate ali teoretsko delo, da pošljete svoje prispevke.

Oddaja prispevkov & recenzentski postopek

Prispevke pošljite v obliki razširjenih povzetkov (do 4 strani vključujoč reference) na naslov iscogsci@gmail.com (v naslov sporočila dodajte frazo “ISCOGSCI 2017”). Navodila za oblikovanje prispevkov (predloga) se nahajajo na strani IS multikonference (http://is.ijs.si). Prejeti prispevki bodo šli čez recenzentski postopek. Sprejeti prispevki bodo objavljeni v konferenčnem zborniku.

Roki in datumi

Rok za oddajo prispevkov: 1. september 2017.

Obvestilo avtorjem: 8. september 2017.

Rok za oddajo končne verzije prispevkov: 15. september 2017

Datum konference: 12. oktober 2017, Ljubljana, Institut “Jožef Stefan” (v primeru večje količini sprejetih prispevkov tudi 13. oktober 2017).

Nadaljnje informacije

Konferenca bo potekala predvsem v angleščini, sprejemali pa bomo tudi prispevke v slovenščini.

Vstop na konferenco je prost, avtorji prispevkov pa se morajo registrirati (na http://is.ijs.si) in plačati kotizacijo. Za vse študente in alumne programa MEi:CogSci je prijavnina 50 eur, za vse ostale pa 100 eur.

Za nadaljnje informacije glejte domačo stran multikonference: http://is.ijs.si/.